Luchtfoto zwembad Camping Chateau le Verdoyer

Camping Château Le Verdoyer

Champs Romain, Dordogne, Frankrijk

  • Zwemmeer achter camping
  • Charmecamping met visvijver
  • Prachtig zwembad met glijbaan
  • Topcamping met veel faciliteiten
  • Paardrijden en de omgeving verkennen
Tip van Lora

Uiteraard mag een kanotocht op uw programma niet ontbreken!

0 - 7 jaar

Zeer geschikt voor kinderen
jonger dan 7 jaar

8 - 14 jaar

Geschikt voor kinderen
tussen 8 en 14 jaar

14+ jaar

Minder geschikt voor
oudere kinderen

Gezinscamping in het hart van de Périgord Vert

Op loopafstand van het natuurpark van Limousin ligt Champs-Romain, 15 km ten westen van Nontron, waar u kunt paardrijden door het noorden van de Dordogne, de Limousin en de Charente. Périgord Vert dankt zijn naam aan de kleur van zijn plantengroei. Camping ‘Le Verdoyer’ biedt ontspanning in een ecologische en milieuvriendelijke atmosfeer. De camping wordt ook wel ‘Clef Verte’ (groene oplossing) genoemd, vanwege het gebruik van herbruikbare zakken, waterbesparende apparatuur en biologische reinigingsmiddelen. Er wordt waarde gehecht aan het natuurlijke leefklimaat van de camping en wordt geprobeerd kinderen bewust te maken van het milieu (activiteiten, animatieteam).

GlamLodge tent Camping de Molenhof

GlamLodge tent

Glam Lodge tent (ca. 25 m², max. 5 volwassenen + 1 kind): de GlamLodge tent heeft een mooie moderne uitstraling met woon-/eetgedeelte met tafel en zitmeubilair. Kitchenette met 3 kookpitten en grote koelkast met diepvriesvak en koffiezetapparaat. Een slaapcabine met 2 persoonsbed en extra 1 persoonsbed kan erbij geplaatst worden (deze 1 persoonsruimte is afsluitbaar met tentdoek). Slaapcabine met drie eenpersoonsbedden. De bungalowtent beschikt over 2 verstelbare stoelen met voetenbank, 4 kuipstoelen en een tafel. Door de toepassing van een buitenterras met windbescherming is er meer comfort dan bij een standaard bungalowtent voorzien van parasol of partytent en tevens meer privacy. Een skottelbraai is bovendien aanwezig.

Meer informatie
Bungalowtent Blue voetballende kinderen

Bungalowtent Blue

Bungalowtent Blue (ca. 25 m², max. 5 volwassenen + 1 kind): woon-/eetgedeelte met tafel en zitmeubilair. Kitchenette met 3 kookpitten en grote koelkast met diepvriesvak en koffiezetapparaat. Een slaapcabine met 2 persoonsbed en extra 1 persoonsbed kan erbij geplaatst worden (deze 1 persoonsruimte is afsluitbaar met tentdoek). Slaapcabine met drie eenpersoonsbedden. De bungalowtent beschikt over tuinmeubelen.

Meer informatie

Ook zijn er diverse soorten loof- en dennenbomen, en vogelbroedplaatsen. Voor het hele gezin heeft de camping een schitterend zwemparadijs met drie baden van verschillende diepte en een waterglijbaan van 37 meter lang. Op de camping is er de mogelijkheid om te voetballen, tennissen, jeu de boulen, tafeltennissen of volleyballen. In het hoogseizoen worden regelmatig sporttoernooien georganiseerd. Visliefhebbers kunnen terecht bij de visvijver. In het restaurant worden regionale speciliteiten geserveerd.

De Dordogne is een palet van de vier Périgords in veelzeggende kleuren (paars, groen, wit, zwart). In de Périgord Pourpre (paars) kunt u de wijnvelden bezichtigen (Monbazillac, Pécharmant, Montravel enz.). De Périgord Blanc (wit), genoemd naar de kleur van het zeer bijzondere gesteente, omvat de stad Vésunna en de Gallisch-Romeinse overblijfselen. En Le Périgord Noir in de Dordogne (zwart) dankt zijn naam aan een groot bosgebied voornamelijk bestaande uit groene eiken met een dicht, donker en blijvend bladerdak, kenmerkend voor het gebied van de Sarladais. De camping ‘Le Verdoyer’ ligt ook naast de prehistorische grotten van Teyjat en Villars.