Kinderbad camping Rosselba le Palme

Camping Rosselba le Palme

Portoferraio-Elba, Elba, Italië

 • Strand op 500 meter via trap te bereiken
 • Prachtig zwembad met glijbanen
 • Wandel door de Botanische tuin
 • Volop animatie voor jong en oud
 • Op het prachtige eiland Elba
Tip van Lora

Elba is één van de meest bevoorrechte plaatsen om te duiken!

0 - 7 jaar

Zeer geschikt voor kinderen
jonger dan 7 jaar

8 - 14 jaar

Zeer geschikt voor kinderen
tussen 8 en 14 jaar

14+ jaar

Geschikt voor
oudere kinderen

Vakantie op het prachtige eiland Elba

Camping Rosselba le Palme ligt tussen de palmbomen en de tropische planten, in de prachtige Giardino Botanico dell'Otonne op het prachtige eiland Elba. Vanaf camping Rosselba le Palme loop je, over een steile trap, binnen 10 minuten naar het strand. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht over de hoofdstad van het eiland: Portoferraio.

Behalve de pracht van het eiland Elba, bied camping Rosselba le Palme veel meer. Er is een zwembad, omringt door palmbomen en andere tropische bomen. Het zwembad kent drie verschillende niveaus die met watervallen en glijbanen met elkaar verbonden zijn. Ook is er voor de kleinste een peuterbadje aanwezig. In het hoogseizoen is er elke dag animatie van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Het animatieteam organiseert allemaal leuke activiteiten: lekker knutselen, spelletjes spelen en sportwedstrijdjes. Maar ook voor de ouders zijn er activiteiten zoals aquagym. 'S avonds is het leuk voor jong en oud met o.a. leuke voorstellingen.

Maar ook buiten de camping, organiseert de camping leuke activiteiten. Ga op een begeleide wandeltochten, mineralen verzamelen en 's avonds barbecueën in een scouting kamp. De sportieve vakantieganger zal camping Rosselba le Palme ook fantastisch vinden. Op de camping is er een gym, waar je kan trainen. Vanuit de fitness heb je een prachtig uitzicht over de botanische tuin. Maar ook kun je er zeilen, duiken, kanoën, tafeltennissen, volleyballen, tennissen en boogschieten. En dat allemaal onder professionele begeleiding!

Qua eten hoef je ook niet van de camping af, de campingwinkel verkoopt van alles van vers fruit en groenten, vers brood, lokaal geproduceerde producten maar ook vlees(waren). Geen zin om zelf te koken? Lunchen kan in de bar, waar je ook ijsjes kan halen. De bar is ook heel gezellig om 's avonds een lekker drankje te drinken. Voor het avondeten kun je naar het restaurant, waar ze heerlijke pizza's en pasta's verkopen!

Safaritent Ivory

Safaritent Ivory

 • Maximaal 6 personen
 • 2 slaapcabines
 • Houten vloer
 • Overdekt terras
 • Kussens en dekens
Meer informatie
Lodgetent Forest

Lodgetent Forest

 • Maximaal 6 personen
 • 2 slaapcabines
 • Houten vloer
 • 2 ingangen
 • Kussens en dekens
Meer informatie

Wat is er te doen in de regio van camping Rosselba le Palme?

Liefhebbers van duiken komen hier goed aan hun trekken. Het diving center organiseert begeleide duiken op de meest spectaculaire plaatsen van Elba. Rosselba le Palme ligt op enkele kilometers van Portoferraio, de grootste stad op Elba. U vindt hier karakteristieke restaurants op steigers. U kunt vanaf hier ook naar de eilanden van Pianosa en Montecristo varen. Een aanrader, wat je zeker niet moet overslaan, is het bezoeken van het huis waar Napoleon heeft doorgebracht in ballingschap. Ook leuk is een trip met de kabelbaan naar de top van de Monte Capanne. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over het eiland.

Overtocht Piombino-Portoferraio

De overtocht naar het eiland Elba maakt u vanaf Piombino en duurt circa 1 uur. 
Er zijn 3 vaarmaatschappijen waarmee u uw overtocht kunt maken, te weten Moby Lines,  Toremar Ferries en Blu Navy. Moby Lines vaart tot 15 keer per dag en Toremar Ferries tot 22 keer per dag. Voor actuele tarieven en reserveren kunt u terecht op