Nieuws en actualiteiten

Informatie over een (mogelijke) calamiteit op mijn vakantiebestemming of camping.
ViaLora is er alles aan gelegen om jouw vakantie zonder zorgen te laten verlopen. Maar er kunnen zich te allen tijde calamiteiten voordoen zoals natuurgeweld (zoals storm, (bos)branden, aardbevingen), gezondheidsrisico's of politieke onlusten die direct of indirect van invloed zijn op jouw vakantie. Uiteraard houdt ViaLora altijd dergelijke situaties nauwlettend in de gaten. Er is regelmatig contact met de beheerders op de campings, er wordt contact onderhouden met het management van de campings, boekingspartners en andere betrokken partijen.
De website Wijs op Reis www.nederlandwereldwijd.nl/reizen van de Nederlandse overheid is een belangrijke informatiebron.

Coronavirus

Klik hier voor het laatste nieuws op de pagina over corona.

Update 10/8/2020: voor de provincie Barcelona en de voorsteden van Barcelona heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken reisadvies oranje (alleen noodzakelijk reizen) afgegeven. ViaLora raadt hierdoor af om een bezoek te brengen aan Barcelona voorlopig. Onze campings liggen op circa 75 - 110 kilometer noordwaarts van Barcelona en vallen niet in de provincie Barcelona en vakanties naar deze bestemmingen kunnen doorgang vinden en bevinden zich onder reisadvies 'geel'

Update 15 juni 2020 - Markelo
Vakantie in Nederland:
Op campings waar gasten de beschikking hebben over privé-sanitair kan gekampeerd worden. Vanaf 15 juni mag er ook weer gekampeerd worden in accommodaties zonder eigen sanitair en zullen de sanitaire voorzieningen geopend worden.

Vakantie in het buitenland:
Tot 15 juni staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor alle landen op oranje. Alle vakanties naar het buitenland worden afgeraden.
Per 15 juni gaan de reisadviezen van de volgende landen van oranje naar geel:
België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Italië, Kroatië en Zwitserland. Je kunt dus naar deze landen op vakantie, maar let op de risico's.

Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen.
Het gaat om o.a. Slovenië, Oostenrijk en Spanje.

De accommodatie die je hebt geboekt bij ViaLora, is gereserveerd bij één van de boekingspartners met wie wij samenwerken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Rent-a-Tent, Roan/Go4Camp, Sandaya, Yelloh!Village, Mobilhome XXL, Albatross Reisen, Koko Holiday en H&P Touristik. Deze organisaties hebben hun eigen werkwijze en voorwaarden en zullen trachten, jouw vakantie doorgang te laten vinden. ViaLora informeert jou over de voortgang op basis van de meest actuele informatie.

Wij adviseren om regelmatig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bekijken: Nederlandwereldwijd.nl.

Met Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens jouw reis, actuele reisadviezen. Klik hier om de Reisapp te downloaden.

Jouw reeds gemaakte boeking

Annuleren
Reeds gemaakte reserveringen kunnen vooralsnog niet kosteloos geannuleerd worden.

Wijzigen
Omboeken en/of wijzigen is afhankelijk van jouw geboekte accommodatie en bestemming. Indien je wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming is dit, indien beschikbaar, mogelijk voor dezelfde reisduur. Hiervoor worden wel administratiekosten in rekening gebracht en is afhankelijk van de geboekte accommodatie en bestemming. Bij een omboeking naar een vakantie met een lagere rerissom vind geen restitutie plaats van het prijsverschil. Het prijsverschil bij een vakantie met een hogere reissom dient wel te worden voldaan.

Veelgestelde vragen

Ik heb een reservering gemaakt, wat gebeurt daar nu mee?
Jouw reservering zal door ons niet worden gewijzigd of geannuleerd. Mocht het Reisadvies voor aankomst op een camping of bestemming dusdanig wijzigen dat het direct invloed heeft op jouw vakantie, dan informeert onze reserveringsafdeling je persoonlijk per telefoon of email over jouw reservering, de actuele situatie en zal, indien voor jouw van toepassing, een passende oplossing met je zoeken.

Kan ik annuleren vanwege het Coronavirus?
Ja, je kan annuleren maar conform de gebruikelijke boekingsvoorwaarden. Momenteel gelden tot de daadwerkelijke openingsdata van onze accommodatie, de reguliere boekingsvoorwaarden. Voor reserveringen met aankomst in mei, juni, juli en augustus is momenteel geen mogelijkheid voor kosteloze annulering omdat het nog meer dan 30 tot 130 dagen voor aankomst betreft. Je boeking wijzigen kan in overleg met de reserveringsafdeling.

Kan er nog geboekt worden voor een vakantie op een camping?
Ja, je kan reserveren voor een vakantie op een camping. Er worden ook nog dagelijks reserveringen gemaakt via de website en bij onze internationale partnertouroperators. Alle campings op onze website zijn momenteel nog toegankelijk vanaf de gestelde openingsdatum.

Welke voorzorgsmaatregelen neemt ViaLora momenteel?
ViaLora heeft inmiddels op kantoor in Markelo maatregelen genomen om een werkbare omeving te waarborgen en medewerkers de opdracht gegeven om gedeeltelijk thuis te gaan werken. De berichten van de overheid en het RIVM worden, zowel in Nederland als in het buitenland, continu gemonitord om zo optimaal mogelijk op de hoogte te blijven van de meest actuele situatie. Vervolgens wordt er gehandeld naar die actuele situatie en/of voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het later openstellen van accommodaties op campings in Europa.

Hoe kan ik ViaLora bereiken?
Misschien heb je andere vragen. Laat het ons weten! ViaLora is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur. Je kan ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0547-367040, jouw vraag per mail sturen naar info@vialora.nl en je kunt dagelijks tijdens kantooruren met onze medewerkers chatten via de website. Ook kan je jouw vraag indienen middels een contactformulier. In het weekend ontvangen emails en contactformulieren worden vanaf maandagmorgen in behandeling genomen.

Hoe ontvang ik informatie over mijn reservering van ViaLora voor vertrek?
Wanneer ViaLora informatie over de bestemming of camping ontvangt die betrekking heeft op jouw vakantie (hetzij het ondervinden van hinder danwel geen doorgang kan vinden) dan informeert ViaLora je uiteraard zo snel mogelijk. Afhankelijk van de aard van de calamiteit en jouw vertrekdatum zal ViaLora je per e-mail of telefonisch op de hoogte brengen.

Vragen over jouw boeking?

Heb je vragen over jouw boeking, neem dan contact op met ViaLora:

  • bel 0547-367040
  • gebruik de chat
  • stuur e-mail aan: info@vialora.nl
  • stuur een bericht via ons contactformulier.

    Wij zijn geopend:
    maandag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
op vakantie

Corona en op reis?

Informatie over corona en jouw boeking

ViaLora voucher

ViaLora voucher

Hoe wissel ik mijn ViaLora voucher in?

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over andere onderwerpen, kijk dan op de 'Veelgestelde vragen'pagina.

Boekingsvoorwaarden

Op alle reserveringen gemaakt bij ViaLora zijn boekingsvoorwaarden van toepassing.

Lora's nieuwsoverzicht

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de allerbeste vakantietips en nieuwste reisbestemmingen.